وبلاگ

ساچمه چیست؟

ساچمه

ساچمه یک اصطلاح جمعی برای توپ ها یا گلوله های کوچک است. تولید ساچمه اغلب از سرب انجام میشود، این ساچمه ها از ارکان اصلی برای اسلحه ها بودند و هنوز هم در درجه اول از اسلحه و به طور معمول از اسلحه های ضد شورش و نارنجک در اندازها مختلف شلیک می شوند. از سرب برای اهداف دیگر مانند پر کردن حفره ها با مواد متراکم استفاده می شود. برخی از انواع ساچمه ها ممکن است با سایر فلزات اندود شوند. گلوله های سربی در ابتدا با ریختن سرب مذاب از طریق دستگاه به داخل آب ساخته شد.

تولید ساچمه:

تولید ساچمه در اواخر قرن 18 توسط ویلیام واتس از بریستول ، که در خانه خود با اضافه کردن یک برج سه طبقه و حفر حوض آب در زیر خانه، این فرایند را در سال 1782 ثبت اختراع کرد آغاز شد.
سرب مذاب از بالای برج رها میشود و مانند اکثر مایعات، کشش سطحی باعث میشود قطرات سرب مذاب در اثر سقوط تقریباً کروی شوند.
هنگامی که برج به اندازه کافی بلند است، قطرات سرب در حالی که ریخته میشوند جامد میشوند و به این ترتیب شکل کروی آنها را حفظ میکنند.
معمولاً آب در پایین برج باعث می شود بلافاصله پس از ریزش، سرب سرد شود.

سختی سرب با افزودن مقادیر متغیر قلع ، آنتیموان و آرسنیک و تشکیل آلیاژها کنترل میشود. همچنین این فرایند بر نقطه ذوب آن نیز تأثیر گذار است. سختی ساچمه همچنین با سرعت و نوع خنک کننده ای که در ساخت آن استفاده می شود، کنترل می شود. در واقع اختلاف دمای خنک کاری و کنترل زمان خنک کاری در ویژگی های فیزیکی ساچمه تاثیر گذار است

اندازه ساچمه ها:

ساچمه ها در اندازه های مختلف برای برنامه های مختلف در دسترس است. برخی از اندازه ها به طور سنتی برای کاربرد خاص یا موقعیت های خاص تیراندازی مورد استفاده قرار می گیرد. برای انتخاب ساچمه مناسب باید هر دو عامل کاربرد و موقعیت استفاده در نظر گرفته شود.

در سایزهای از 1 میلیمتر تا 50.8 میلیمتر در کلاس 10 تا 1000 موجود است.

گروه صنعتی ولی زاده تأمین کننده انواع ساچمه های مختلف از جنس های مختلف در سایزهایی از 1 میلیمتر تا اندازه های بزرگتر برای کاربردهایی از جمله انواع بلبرینگ ها، صنایع رنگ و جوهر، لوازم آرایشی بهداشتی، صنایع پزشکی، صنایع نظامی، انواع قفل ها و سایر صنایع  است.

انواع ساچمه:

ساچمه گرد:

این نوع ساچمه ترکیبی از ساچمه گرد و سوزنی می‌باشد که تمامی خصوصیات ساچمه گرد را با نفوذ ساچمه سوزنی به همراه دارد.

ساچمه مخروطی:

این نوع ساچمه ها به دلیل داشتن شکل ظاهری خاص و یکتای خود می توانند فشار بار را به خوبی در خود تقسیم کرده و مانع از ایجاد مشکل شوند. وجود حالت مخروطی شکل می تواند به توازن بار و فشارهای سنگین بسیار کمک کند.

ساچمه سوزنی:

سوزنی در کارهای ریز و یا کوچک کاربرد بسیاری دارند و می توانند به راحتی مورد استفاده قرار گیرند.
بسیاری از دستگاه های صنعتی نیاز به کاهش فضا دارند، بنابراین با استفاده از ساچمه های سوزنی می توان تا حد ممکن اندازه دستگاه را کم کرده و از این راه به تولید یک دستگاه حرفه ای و ظریف پرداخت.

ساچمه استوانه ای:

این نوع ساچمه ها ضمن قابلیت در تحمل بارهای سنگین، قادر به چرخش با سرعتهای بالا نیز هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *